Medilife Sağlık Grubu Dermatoloji Ünitesinde; Cilt hastalıklarının tanı ve tedavisi başta olmak üzere geniş bir yelpazede Uzman hekimlerimiz ile hizmet verilmektedir.

Dermatoloji bölümünde;

Deri, saç ve tırnak hastalıklarının tanı ve tedavisi Benlerin (nevuslerin) tanı, takip ve tedavisi Kozmetik dermatoloji uygulamaları (botox, dolgu, mezoterapi, PRP ile saç ve cilt tedavileri(trombositten zengin plazma), kimyasal soyma işlemleri, dermaroller) Lazer uygulamaları (derinin damarsal oluşumlarının yani yüzeysel VARİSlerin Lazer ile tedavisi, skar tedavisi (Ameliyat sonrası izler), cilt gençleştirme, leke tedavisi) Deri kanserleri tanı ve tedavisi (hasta bilgilendirme, güneşten korunma yöntemleri ve tedavileri) Skar tedavileri (akne izi, deri çatlakları-stria) Koter ve kriyoterapi uygulamaları Dermatolojik cerrahi uygulamaları (tırnak batması, ben ve kist çıkarılması) Allerjik deri hastalıklarının tanısında alerji testi uygulamaları tanı ve tedavileri Dermatoveneroloji Terleme tanı ve tedavisi

Allerji Testleri

• Patch Test (Yama Testi)
• Prick Test (30 luk)
•  Spesifik IgE (Kanda)

•  Pediatrik (20'lik Panel)
•  Solunum (10'luk Panel)
•  Gıda (10'luk Panel)

Patch (Yama) Test

Allerjik kontakt dermatiti ( allerjik temas egzaması) olanlarda hastalığa neden olan allerjik maddeyi saptamak için yapılan bir testtir. Sırt derisine yapıştırılan test materyali ciltten çıkarıldıktan 48 ve 72 saat sonra test değerlendirilir. Patch test ile bakılan allerjenler:Nikel içeren metaller, çimento, boya maddeleri, gübre, mürekkep, dişçilik ve ortopedik malzemeler, sabunlar, ilaçlar, mobilya cilası, deri, kürk, anestezik maddeler, tatlandırıcılar, cilt bakım ürünleri, kauçuk, lastik...gibi

Patch test allerjen içeriği 29'dur.

Prick Test 

Solunum yolu allerjenleri, gıda allerjenleri, arı allerjenleri saptamada kullanılan bir testtir. Allerjik nezle, allerjik astım, ürtiker(kurdeşen) hastalıklarının tanısında bu test yapılır. Test uygulaması için kolun iç kısmına küçük bir çizik oluşturulup allerjenin deri içine girmesi sağlanır. 15-20 dakika sonra test değerlendirilir. Testin hatalı sonuç vermemesi için testten en az 7 gün önce grip ilaçları, ağrı kesiciler, öksürük şurupları, allerji ilaçları, mide ve deprasyon ilaçları kesilmelidir. Kalp, şeker ve yüksek tansiyon gibi hayati önem taşıyan ilaçlar doktora danışmadan kesilmemelidir. Hastanemizde prick test 30 allerjenle yapılmaktadır. Bu allerjenler: Ağaç polenleri, çim polenleri, küf mantarı, ev tozları, hamam böceği, bal arısı ve eşek arısı, kedi, köpek, kümes hayvanları ve çeşitli gıda allerjenleridir. Prick test sonucuna göre allerjik etkene yönelik aşı tedavisi de önerilmektedir.
Allerji Panelleri

Bir kan alma işlemi ile spesifik allerjenler kanda tespit edilmektedir.

Çocuklarda Pediatrik Allerji panel ile 20 allerjen saptanmaktadır. Bu allerjenler: Ev tozları, ağaç polenleri, çim poleni, kedi, köpek, küf mantarı, süt, yumurta, et, havuç, patates, fındık, fıstık..gibi allerjenler.

Erişkinlerde Gıda ve Solunum paneli ayrı bakılmaktadır. Her panelde 10 adet allerjen tespit edilmektedir.

Erişkin Gıda Paneli: Yumurta, süt, domates, fındık, fıstık, deniz kabukluları, kırmızı et, kakao, gluten, çilek.

Erişkin Solunum Paneli: Ev tozları, çim polenleri, tahıl poleni, ağaç polenleri, ot poleni, küf mantarı.

Ayrıca;

• Deri Biyopsisi (Her türlü cilt hastalığı tanısında) 
• Elektrokoter (Et benleri,siğil,...) 
• Cryoterapi 
• CRYOPEN cihazı ile kolay, güvenli ve etkili bir kriyoterapi işlemi yapılmaktadır.

Kriyoterapi Uygulama Alanları:

• Verruka vulgaris( siğiller )
• Lentigo ( güneş lekeleri )
• Seboreik keratoz (güneş ve yaşlılığa bağlı oluşan kabuklu yaralar )
• Molloskum kontagiozum ( viral enfeksiyon )
• Skin tags ( et benleri )
• Milyum ( yağ bezecikleri )

Terleme Tedavisi

Galvenoterapi ( İYONTOFOREZ CİHAZI )

El, ayak ve koltuk altı terleme tedavisinde kullanılmaktadır. Haftada 3-5 seans toplam 15-20 seans tedavi uygulanır. Seans süresi 20-30 dakikadır. Eller ve ayaklar su dolu kaplara konur ve 10-20 mA akım verilir. Kabın içinde pozitif ve negatif elektrotlar bulunmaktadır. Bu tedavi gebelere, metal protezi olanlara ve kalp pili takılı hastalara uygulanmaz. Terleme şikayeti bulunan hastalar terleme nedenlerinin araştırılması için mutlaka dermatoloji doktoru tarafından muayene olması ve terleme tedavi yöntemleri konusunda bilgi alması önerilmektedir.