KAMUOYUNA DUYURU

Bugünlerde kamuoyunda yer alan “yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki suistimaller” başlıklı haberler içeriğinde; maalesef hastanemizin adı da, bu kategoride topluca bir listenin içerisinde geçirilmektedir.

Bu haberlerde bahse konu olan ; bebek ölümleri, ilaç suiistimali ve kimi sağlık çalışanlarının insani ve tıbbi etik dışı davranış ve söylemleri şeklindeki iddiaların hiçbirisi hastanemizde geçmeyen olaylardır.

Hal böyleyken, bu iddia ve suçlamaların hiçbirinin gerçekleşmediği hastanemizin adı, bu haberlerde ismen yer alarak hakkımızda asılsız bir bilgilendirme yapılmaktadır. Yargılama sonrasında zaten gerçekler aydınlanacaktır.

Hastanemiz kurulduğundan beri bebek sağlığı için en fazla özeni gösteren bir hastanedir. Türkiye’de 32 hafta altında doğan bebeklerin hayatta kalması için önemli olan TPN ünitesini kuran 2. özel hastanedir. Hastanemizin yenidoğan yoğun bakım ünitesi; teknoloji ve ekipman bakımından en üst düzey standarttadır. Bugüne dek uzun yıllardır, gerek hekim ve gerekse tüm sağlık çalışanlarımızın olağanüstü emeğiyle ve fedakarlığıyla hizmet veren bir ünitedir. İnsan hayatı ve sağlığı, tüm hekim ve çalışanlarımız için mukaddestir. 23 yılı aşan bir süredir alnımızın akıyla hizmet vermekteyiz.

Öte yandan, halihazırda faaliyette olmayan Bağcılar Medilife Hastanesi’nin kurumumuzla bir ilişiğinin olmadığını kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Şöyle ki; Medilife isim hakkımızı kullanamayacağına dair, Bağcılar Medilife hastanesi aleyhine 12.05.2022 tarihinde Bakırköy 2.Fikri ve Sınai haklar mahkemesine tarafımızca dava açılmış idi. 03.05.2023 tarihinde mahkemece lehimize karar verilmiş, ancak isim hakkımızı kullanamayacağına yönelik fiili hukuki yaptırımın gerçekleşebilmesi için 1.5 yıldır İstinaf kararı beklenmekte idi. Ve bu durum yıllardır web sitemizden duyuru olarak yayınlanmakta idi. Kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması maksadıyla saygıyla duyururuz.

Medilife Sağlık Grubu