DETAYLI BİLGİ İÇİN FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜNE BAŞVURABİLİRSİNİZ.

KURU İĞNELEME TEDAVİSİ

KURU İĞNELEME TEDAVİSİ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN.

UYGULAMA SIRASINDA HASTAYA İLAÇ, LOKAL ANESTEZİ VB. VERİLMEZ.

KURU İĞNELEME TEDAVİSİ NEDİR?

Kuru iğne tedavisi ağrılı kas düğümlerini ve kas spazmlarını çözmek için kullanılan bir teknik. İşlemin amacı küçük iğneler ile ağrılı kas bölgesine uygulama yapılarak kastaki gerginliği azaltmaktır.

Uygulama esnasında hastalara ilaç, kortizon, ağrı kesici, lokal anestezik verilmez. Sadece vücudun kendi tedavi edici doğal mekanizmalarının devreye girmesi sağlanır.

KURU İĞNELEME TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI

Kuru iğneleme tedavisi uygulanan kasta mikrokanlanma meydana gelir ve dolaşım artar. Böylece kastaki aljezik, ağrı kesici maddeler ortamdan uzaklaştırılır ve kas gevşetilir.

Ayrıca kullanılan iğneler ile vücutta doğal ağrı kesici bir madde olan endorfin salınımı uyarılır.

KURU İĞNE TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANIR?

Sırt ağrıları, sabahları yorgun kalkma, sabah tutukluğu gibi şikayetleri olan hastalarda, sırtta meydana gelen ağrılı kas spazmlarını (halk arasında kulunç diyoruz) çözmektedir.

Ayrıca boyun ve bel ağrıları, bel ve boyun fıtıkları, omuz yırtıkları, dirsek ağrıları, epikondilit dediğimiz hastalıklarda da hastalardan olumlu dönüş almaktayız.

Hamile hastalarımızda, hemofili dediğimiz kanama, pıhtılaşma bozukluğu olan hastalarda, epilepsi hastalarına ve iğne fobisi veya korkusu olan hastalara uygulanmaz.

KURU İĞNELEME TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

Doktorunuz tarafından ayrıntılı muayene yapıldıktan sonra kas spazmlarına neden olan kas grupları belirlenir ve oradaki tetik noktalara küçük iğneler ile spazmı çözmek için tedaviye başlanır.

Bazı hastalarda tek seansta ağrıda azalma meydana gelirken, bazı hastalarda iki veya üç seans uygulanabilir.

Kuru iğne tedavisi acı veren bir işlem değildir. Sadece kasılan kaslara küçük iğneler ile tedavi yapıldığı için hafif bir batma hissi olur. Genelde buna da pek rastlamıyoruz.

KURU İĞNELEME TEDAVİSİ İLE AKUPUNKTUR'UN FARKI NEDİR?

Her iki tedavi şeklinde de iğne kullanılmasına rağmen, yapılış şekli ve vücuttaki yapılma noktaları farklı. Kuru iğneler ile ağrı yapan tetik nokta dediğimiz noktalar gevşetilerek ağrıda azalma sağlanır.

KURU İĞNELEME TEDAVİSİ SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kuru iğneleme yapılan bölgede ilk 1-2 gün hafif kas ağrıları olabilir ama çok önemli değil. Hastamız normal hayatına devam edebilir. Eğer doktoru tarafından egzersiz verildiyse ilgili tetik noktayı gevşetebilmek için egzersizlerin düzenli yapılması önemlidir.
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.